Публикувана от Виолета Матева на 06 Август 2015
Необходими продукти 600 г пилешко месо 4-5 едри картофа 2 стръка розмарин 1 лимон марина: 6 с л зехтин 1 ч ч бяло вино 1 ч л къри 1 к л червен пипер 1 с л соев сос ако е нужно малко сол | |
Продуктите за марината се смесват в купа и месото, нарязано на едри парчета, се маринова за час, два в хладилника. Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета. В намаслена тавичка разпределяме картофите, поръсваме със сол, черен пипер и нарязани ситно листенца розмарин. Отгоре поставяме пилешкото месо, лимона, нарязан на парчета и сипваме 1 ч. ч. вода. Тук там поставям малки парченца масло. Печем в загрята фурна 180 С до готовност, като от време на време пилешкото се залива със соса. Сервираме порция с картофки, резен лимон и пресен розмарин. |