www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 17 Май 2015

Кюфтета с ориз

Необходими продукти
500 г кайма
1 ч ч сварен ориз
1 глава лук
1 яйце
щипка кимион
черен пипер
магданоз
чубрица

за овалване:

брашно
2 разбити яйца

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, сварения ориз, яйцето и подправките. Оставя се в хладилника за 20-30 минути. С мокри ръце се оформят кюфтета. Първо се овалват в брашно, после в двете разбити яйца. Пържим в тиган с два пръста загрято олио от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Поднасяме със зелена салата. Много вкусни с чаша бира за разкош !