www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Перфанова на 28 Февруари 2015

Мариновани гъби

Необходими продукти
500 г гъби
4-5 зърна черен пипер
1 бр. дафинов лист
1 ч.л. (5 г) горчица
1/2 ч.ч. (100 мл) оцет
1 с.л. (10 мл) растително масло

Най-подходящи за мариноване са младите, още затворени пресни гъби. Те се почистват, измиват се и се варят в подсолена вода около 15 минути.

Слагат се в подходящ съд, добавят се черен пипер, дафинов лист и леко подсоленият, вече кипнат оцет, размесен с малко горчица. Отгоре се налива растително масло.

Маринованите гъби се слагат няколко дни на хладно място.