www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Февруари 2015

Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише

Необходими продукти
3-4 круши
300 мл. бяло вино
3 с.л. мед
3 с.л. захар
сока на 1/2 грейпфрут
настъргана кора от грейпфрут
4-5 листенца индрише
1 ч.л. натурално нишесте
кафява захар за поръсване
мед за глазиране

Сложете виното заедно с меда, захарта, сока от грейпфрут, 1 ч.л. настъргана кора от грейпфрут и 2-3 листенца индрише в съд за варене. Загрейте сместа докато заври и намалете огъня.

Обелете крушите и внимателно издълбайте семенната част. Сложете ги в течността и варете на тих огън около 20-25 мин., като ги обръщате много внимателно. Отстранете тенджерата от огъня и оставете крушите за 10 мин. в соса.

Отделете част от соса и го сгъстете с нишестето, разбито с малко бяло вино.

Сервирайте крушите, като на дъното на чинийката сложите от соса.

Преди да поднесете, глазирайте с мед и поръсете с кафява захар.