Публикувана от Веселина Константинова на 08 Февруари 2015
Необходими продукти 3-4 круши 300 мл. бяло вино 3 с.л. мед 3 с.л. захар сока на 1/2 грейпфрут настъргана кора от грейпфрут 4-5 листенца индрише 1 ч.л. натурално нишесте кафява захар за поръсване мед за глазиране | |
Сложете виното заедно с меда, захарта, сока от грейпфрут, 1 ч.л. настъргана кора от грейпфрут и 2-3 листенца индрише в съд за варене. Загрейте сместа докато заври и намалете огъня. Обелете крушите и внимателно издълбайте семенната част. Сложете ги в течността и варете на тих огън около 20-25 мин., като ги обръщате много внимателно. Отстранете тенджерата от огъня и оставете крушите за 10 мин. в соса. Отделете част от соса и го сгъстете с нишестето, разбито с малко бяло вино. Сервирайте крушите, като на дъното на чинийката сложите от соса. Преди да поднесете, глазирайте с мед и поръсете с кафява захар. |