www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 01 Февруари 2015

Пилешко с джинджифил и мед

Необходими продукти
1 кг пилешко месо - бутчета
парче джинджифил - количеството зависи от вкуса, аз сложих колкото парче с големината на яйце
3 големи моркова
2 глави лук
2 с.л. лимонов сок
3-4 с.л. мед
150 мл соев сос
олио
сол
черен пипер

Приготвяме марината по следния начин:
Половината от джинджифила се нарязва на много ситно или се рендосва. Добавяме меда, лимоновия сок, соевия сос и разбъркваме докато меда се стопи и всичко стане хомогенна смес.

Намазваме обилно пилешкото месо и го заливаме с останалата марината. Оставяме го да престои 1 час.

През това време почистваме и нарязваме морковите на кръгчета, а лука на едро. Месото, заедно с маринатата, морковите и лука слагаме в подходяща тава. Доливаме малко вода и олио, докато покрият част от продуктите, посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. Печем на 200 градуса, като периодично изваждаме тавата и поливаме месото със соса. Пече се до готовност. Добър апетит.