Публикувана от Диана Димитрова на 01 Февруари 2015
Необходими продукти 20 гр. мая 350 мл топла вода 5 с.л. олио 1 с.л. захар 1 ч.л. сол 2 ч.ч. пресято бяло брашно 3 ч.ч. пресято пълнозърнесто брашно тип Грахам 3 скилидки чесън шарена сол 3 с.л. масло олио - за намазване на тигана | |
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. В пресятото брашно направете кладенче, в което добавете останалата вода, 5 с.л. олио, сол и водата с мая. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 20 минути. От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен тиган с няколко капки олио. Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол. |