www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 24 Януари 2015

Солени тарталетки с руска салата

Необходими продукти
за тестото:
1 яйце
250 гр. брашно
1 ч.л. сол
125 гр. масло

за пълнежа:
500 гр. руска салата

за декорация:

2-3 листа къдрава маруля

От изброените продукти замесете маслено тесто. Оставете го за 20 мин. на студено. Покрийте стените на тарталетките с тесто. Надупчете дъното с вилица на 1-2 места. Изпечете в гореща фурна за около 10 мин. Стават много бързо. Внимавайте да не прегорят. Извадете ги от формичките и ги оставете да изстинат. Декорирайте с листенце от маруля и ги напълнете с руска салата.