www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 04 Януари 2015

Домашни суджуци

Необходими продукти
2 кг свинско месо
1 кг телешко месо
500 г сланина
3 с.л. черен пипер
2 с.л. кимион
2 с.л. бахар
2 с.л. захар
1/4 ч.ч. червено вино
4 с.л. сол

Месото се смила 2 пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Paзмесват се много добре с виното и солта. Сместа се оставя 24 часа, след това се слагат всички подправки и се размесва още веднъж. Пълнят се в черва. Ако има въздух се продупчва с игла. Първите 2-3 дни луканките се сплескват леко и се оставят да съхнат на проветриво.