www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Хрупкави панирани крилца с подправки

Необходими продукти
1 кг пилешки крилца
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. кимион
1 и 1/2 с.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 с.л. сушен риган
подправка за пиле
2 с.л. сладък соев сос
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. разтопен мед
3 с.л. олио или зехтин
галета

Приготвя се марината от всички изброени продукти за нея, като мазнината, лимоновия сок и медът се слагат най-накрая. Пилешките крилца се измиват добре. Накисват се в готовата марината, разбъркват се добре с ръка и се оставят да престоят в нея около 2-3 часа. След това крилцата се овалват в галета и се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна, на средна температура около 30-35 минути. Пет минути преди края на печенето, тавата се сваля най-долу във фурната и се допича така.