www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Свинско месо с грах

Необходими продукти
300 г свинско месо, нарязано на кубчета
1 буркан стерилизиран грах
1 глава лук
1 бр. морков
3 бр. домати
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. олио
1/2 връзка копър
3-4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

Свинското месо се запържва. Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в същата мазнина и малко вода. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани на дребно и ястието се задушава, докато се поизпари течността. Прибавят се брашното, червеният пипер, грахът и нарязаният на ситно чесън. Долива се малко гореща вода, ястието се овкусява и се оставя да ври 10-15 минути. След отстраняването му от огъня се поръсва със ситно нарязания копър.