www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 03 Януари 2015

Чорба от фасул със свинско месо

Необходими продукти
300-350 г фасул, който заливаме от вечерта с вода и държим на хладно цяла вечер
300 г свинско месо за готвене
1 глава лук
1-2 моркова
1 червена пиперка
1 чаена лъжичка червен пипер
сол
черен пипер
джоджен
чубрица на вкус
1-2 чаени лъжички брашно
олио колкото е необходимо

Изливаме водата на фасула, измиваме и заливаме с чиста вода и слагаме да кипне. Отново изливаме водата и измиваме с топла вода.

В тенджера слагаме да се вари месото и след като оберем пяната добавяме и фасула. Слагаме нарязани 1/2 глава лук, морков и пиперка. Когато продуктите се сварят посоляваме и добавяме чубрица, джоджен и черен пипер на вкус.

В отделен съд в олио запържваме другата половина лук с червен пипер и брашно. Получената запръжка разреждаме с бульона от фасул, месо и зеленчуци. Получава се рядка кашичка, която наливаме във фасула. Досваряваме още малко.