www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Василена Баева на 27 Декември 2014

Сух боб яхния

Необходими продукти
500 гр.боб
3 моркова
2 чушки
50 мл. доматено пюре
джоджен
сол
1 по-голяма глава лук
червен пипер

Фасулът се накисва от вечерта. Слага се да ври на умерен огън. Първата вода се изхвърля. Налива се топла вода и се слага малко олио. Чушките, морковите, джоджена се слагат по средата на готвенето. Когато бобът почти падне на дъното на тенджерата се слагат лука, солта и доматите.

Прави се запръжка: Загрява се олио, слага се брашно 2 с.л., като олиото трябва да се дръпне от котлона, бърка се докато стане светло кафяво, прибавя се червения пипер. Тази смес се сипва към фасула внимателно и се разбърква. Тенджерата се слага отново на котлона да поври за 5-6 мин. Да ви е сладко!