www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 25 Декември 2014

Салата `Празничен венец`

Необходими продукти
500 г сварени картофи
3 сварени моркова
2 печени червени чушки
200 г майонеза
1 връзка пресен магданоз
сол на вкус
щипка черен пипер

Сварените картофи се обелват и нарязват на ситно, 2 моркова се нарязват на кубчета и смесваме с картофите. Разбърква се с майонезата, сол и черен пипер. Печените чушки също нарязани на ситно.

В голяма чиния нареждаме половината от картофената смес като венец. Отгоре нареждаме нарязаните ситно печени чушки и покриваме с останалите картофи. От сварения трети морков с белачка се нарязват тънки дълги ленти и ги нареждаме върху венеца, като го опасват от горе до долу. Върху тях поставяме точици с майонеза. Украсяваме с листенца пресен магданоз и малки парченца червена чушка. Преди поднасяне охладете салатата. Вкусно и ефектно за празника. Весели празници !!!