www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 25 Декември 2014

Постна питка

Необходими продукти
1 пакет суха мая
400 мл хладка вода
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
700 г брашно
семена за поръсване

Замесваме меко тесто и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на две части. Едната по-голяма се оформя на питка и поставя в средата на намаслена тава. По малкото парче се разделя на 3 части, едната за украса ,двете се оформят на фитили и се усукват. С тях се обикаля питката. Оставеното парче оформяме на грозде за берекет през годината, кръст, слънце и каквото си пожелаете. Намазваме с олио, поръсваме семена. Печем 40 мин. в загрята фурна. Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!