www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от ЛЮБКА ПЕРЧЕКЛИЙСКА на 18 Декември 2014

Пурички баклава

Необходими продукти
1 пакет фини кори
1 ч.ч. прясно мляко (или вода)
4-5 с.л. грис
1 ч.ч. олио
2 ч.ч.смлени орехи
1/2 кубче мая
3 с.л. канела
брашно колкото поеме - около 0,500 гр.
олио (масло) за поръсване

В купа се смесват орехите, млякото, гриса, канелата и брашното. Добавете маята и омесете плънката като тесто. Пребройте колко листа кори има в пакета, след това ще можете да прецените как да разпределите плънката. По 2 топчета от плънката на кора. Взима се по 1 лист от корите, намазва се с олио (масло) и се прегъват от към широката им страна. В двата края на кората се слага от плънката и се завива на руло. Трябва да се получат две рула, разрязват се на 2 и след това на още 2. От една кора се получават 4 пурички. Готовите пурички се нареждат в намаслена тава. Когато са готови всички пурички се заливат с разтопено масло. Пекат се на 170 градуса до готовност. Когато пуричките изстинат се заливат със сироп.