www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 09 Декември 2014

Солен кекс `Мозайка`

Необходими продукти
700 г кайма
1 ч.ч сварен грах
1/2 ч.ч царевица
2 сварени моркова
100 г топено сирене
7-8 парчета бекон
6 сварени яйца
магданоз и подправки по избор

Замесете каймата, като за кюфтета. Към нея добавете граха, царевицата, морковите нарязани на кубчета, топеното сирене (нарязано на кубчета), подправки и магданоз. Всичко това се смесва добре.

В намаслена форма за кекс наредете парчетата бекон, като краищата трябва да излизат извън формата. Изсипете 1/2 от каймата, направете вдлъбнатинки и наредете яйцата. Отгоре покрийте с останалата кайма, притиснете хубаво и загърнете със стърчащите краища бекон. Печете на 200 градуса около 35-40минути (не съм засичала с точност). Оставете да се охлади и обърнете внимателно в чиния.