www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 23 Ноември 2014

Купол с шоколадов мус

Необходими продукти
3 готови рула
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
200 мл прясно мляко
4 с. л. захар
2 бр. желатин
500 г сладка сметана
ванилия

1 пакет желатин се приготвя по указание - заливаме с малко студена вода и щом набъбне се разтопява за секунди в микровълнова фурна.

Загрява се 100 мл прясно мляко с 2 с. л. захар докато се разтопи и сваляме от котлона. Сипва се начупен черен шоколад и се разбърква добре на гладка смес. Оставяме да се охлади шоколадовия мус.

В купа разбиваме 200 мл сметана и смесваме с шоколадовата смес. Сипва се в малка купичка, застлана с фолио и се оставя да стегне във фризера. По същия начин се приготвя и белия шоколадов мус.

Рулата се нарязват на парченца от 1 см и се нареждат в голяма купа, застлана с фолио. Сипва се белия мус. Отгоре се обръща замразения черен мус без фолиото и се притиска да потъне в белия. Нарежда се още един ред рула за дъно на сладкиша и оставяме да стегне в хладилник. Изваждаме, обръщаме в чиния, сваля се фолиото, нарязваме и похапваме с кафенце ! Вкусно и ефектно !