www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 13 Ноември 2014

Царевичен хляб и завъртулки

Необходими продукти
20 г мая
2 яйца без един жълтък
250 мл хладка вода
3 с л кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч л захар
1 и 1/2 ч л сол
2 с л зехтин
1-2 ч ч царевично брашно, смесено с 3-4 ч ч бяло брашно
200 г сирене
3 с л масло

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и 2 с. л. брашно и оставяме да шупне. Замесва се средно тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути, покрито с фолио. Разделя се на 2 части, едната малко по-голяма се разточва на правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на 3 пласта като руло и се нарязва на 8 парчета. Във форма за кекс с хартия за печене нареждаме изправени парченцата и оставяме да си почине хляба. Останалото тесто се разделя на 8 топчета. С намаслени ръце се разтегля, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на руло, а то на охлюв и редим в намаслена тавичка. След 15 -20 мин. се намазват с разбит жълтък и печем заедно в загрята фурна 180 С до зачервяване. Вкусен домашен хляб щом има, друго не ми трябва !!!