www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 08 Ноември 2014

Кебап със свинско месо

Необходими продукти
600 г свинско месо
2 големи глави лук
3 скилидки чесън
щипка канела
щипка чубрица
1/2 ч л мащерка
1/2 ч л червен пипер
5 с л зехтин
2 с л доматено пюре
100 мл червено вино
сол и черен пипер на вкус

гарнитура:
1 ч. ч. ориз
1 зеленчуков бульон

Смесват се счукания чесън, канела, червен пипер, мащерка, чубрица,1 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме в малка купа. В тиган се загрява зехтин или олио и в него се запържват кубчета свинско месо. След като хванат хубав загар ги слагаме в отделен съд. В същата мазнина, ако е малко се сипва още 1-2 с. л., задушаваме нарязания на едри парчета лук. Щом добие златист цвят сипваме подправките и разбъркваме. Връщаме месото в тигана, добавяме доматеното пюре и виното. Разтваря се бульона с 1 л. вода и сипваме около 600 мл, течността да покрие месото и лука. Разбърква се, овкусяваме със сол и черен пипер. Вари се на тих огън до готовност на месото, ако е нужно се долива още бульон. През това време сваряваме ориза в подсолена вода и добавяме 1 с. л. масло. Сервираме кебапа с гарнитура ориз със соса от готвенето и поръсено с магданоз. Добър апетит !