www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 28 Октомври 2014

Медени курабийки

Необходими продукти
2 яйца
3 ч.ч. брашно
1 к.ч. захар
100 г олио
2 с.л. мед
1 ч.л. сода за хляб
30 г разтопен шоколад с 1 ч. л. масло
кокос

Разбъркват се олиото, меда и содата, добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина 0,5 см и се изрязват формички сърца или с кръгла форма. Нареждат се върху хартия и печем в загрята фурна 180-200 градуса до зачервяване, но не ги препичайте, ще станат твърди.

Разтопява се маслото и се разбърква с начупени парчета шоколад. Потапят се половината част от сладките и се нареждат върху решетка да стегне шоколада,част от тях се поръсват с кокос върху шоколада. Може да се направят и като топчета, в средата се забива парче орехова ядка. Разкошни са !