www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 07 Октомври 2014

Камби, пълнени с гъби и ориз

Необходими продукти
12-15 бр. камби
200 г гъби от буркан
500 г ориз
1 настърган морков
1 глава лук
сол
черен пипер
къри
1 ч л червен пипер
магданоз

за соса:
2 с л масло
3 с л брашно
1 ч ч кисело мляко
сосът от изпечените чушки

В загрято олио се запържва нарязаният лук, добавям измитият ориз и се бърка докато стане стъклен на вид. Прибавят се нарязаните гъби, сол,черен пипер, къри, червен пипер и доливам малко вода. Щом плънката е готова се пълнят почистените камби и се нареждат в тавичка. Налива се 1-2 ч вода и малко олио. Печем в загрята фурна до готовност на ориза.

В съд се запържва маслото, добавяме брашното да се позапържи. Долива се соса от изпечените чушки и подправки. Накрая се добавя киселото мляко и се бърка докато се получи гладък сос. Поднасяме камбите върху соса, поръсени с пресен магданоз. Добър апетит !