www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 04 Октомври 2014

Ябълков щрудел с лешници

Необходими продукти
1 пакет кори
50 гр разтопено масло за намазване на корите
1 кг ябълки, обелени и настъргани
3 с л галета
5-6 с л захар
1 ч л канела
по желание 50 г разтопен шоколад или пудра захар
1 к ч счукани лешници

Ябълките се обелват и настъргват на ренде, леко се отцежда сока. Смесваме със захарта, галета, канела и счуканите лешници и разбъркваме плънката.

Вземат се 3 кори и всяка с четка се намазва с разтопено масло и се нареждат една върху друга. Върху третата се поставя от плънката по тясната страна, аз нарочно нарязах няколко ябълки на парченца. Краищата от двете страни леко се прегъват навътре и се навива на дебело руло. Нарежда се в намаслена тава. По същия начин и останалите кори. Отгоре отново се намазва с масло и с нож се правят 4-5 разреза да диша. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Изважда се и поръсваме с пудра захар или с разтопен шоколад. Вкусно, вкусно да ви е сладко !