www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 04 Октомври 2014

Лучена яхния с пилешко месо

Необходими продукти
1 кг пилешко месо
1 кг кромид лук
2 ч л червен пипер
600 мл топла вода
4-5 с л олио
2-3 бр. дафинов лист
зърна черен пипер
1 глава чесън
сол
чубрица
1 с л брашно
1 ч ч домати консерва

Лукът обелен се нарязва, а също и месото на парченца. В загрято олио се запържва лукът, добавя се месото и малко вода, задушава се докато пилешкото месо побелее. Прибавят се червения пипер, доматите и се разбърква. Овкусява се със сол, зърна черен пипер, дафинов лист и скилидки чесън небелени. Къкри на котлона до готовност на месото. Малко преди края брашното се размива с малко вода и се добавя към гозбата. След 4-5 минути сваляме от огъня. Поднася се с нарязан магданоз. Добър апетит !