www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Петя Тодорова на 28 Септември 2014

Гъбен сос с чесън

Необходими продукти
200 г стерилизирани гъби
4 с.л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон или 1 с.л. универсална подправка
3-4 скилидки чесън
2-3 стръкчета копър
магданоз
6 с.л. олио

Загрява се олиото, докато започне да пращи и към него се добавя бульона или подправката. Разбърква се хубаво и се изсипва брашното. Бърка се докато започне да се пържи. Наливат се 600 мл студена вода, разбърква се и се оставя да ври, докато се сгъсти. Добавят се гъбите, нарязани на ситно и след като се свали от огъня се слагат ситно нарязания чесън и подправките.