www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 25 Септември 2014

Пилешки пържоли с гъби и картофи

Необходими продукти
3 пилешки пържоли от бут, нарязани на хапки
200 г гъби
2 моркова
1 глава лук
500 г картофи
сол
черен пипер
къри
риган

за соса:
2 с л масло
2-3 с л брашно
400 мл прясно мляко

Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и се оставят за 2-3 часа. После се нарязват на едри хапки, морковите на колелца, гъбите ако са дребни са цели, а големите на парчета, лукът също се нарязва, картофите се обелват и нарязват на парчета.

В загрято олио запържваме леко пилешкото месо и изваждаме в тава, в същата мазнина се запържват лука, морковите, гъбите и накрая картофите. Овкусяват се с подправките и сипваме в тавичка при месото. Разбърква се и доливаме 1 ч.ч. вода. Приготвя се сос бешамел и заливаме отгоре. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Добър апетит !