www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014

Наполеонова торта

Необходими продукти
500 г. бутер тесто

за крема:
700 мл. пр. мляко
3 с.л. брашно
10 с.л. захар
1 яйце
1 ванилия
3 с.л. какао /използвам това на Dr Oetker/
125 г. масло

Разрежете тестото на квадрати с големина около 2-3 см. Застелете тава с хартия за печене и наредете квадратите. Изпечете ги в предварително загрята на около 200 градуса фурна до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана да се поохладят.

За крема смесете всички съставки в тенджерка и ги сложете на слаб огън, при непрекъснато бъркане, до сгъстяването на крема.

В тава с подвижен ринг с големина 26 см изсипете охладените бутер квадратчета, като предварително сте ги разполовили с ръце. Може да оставите 3-4 квадрата за украса на тортата. Залейте квадратите с топлия крем и разклатете тавата хубаво, така че да навлезе крема между квадратчетата. Оставете тортата да се охлади за около 4 часа в хладилник, след което я украсете с натрошените бутер квадратчета или пък с орехи или лешници. Оставете тортата в хладилник за една нощ.