www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014

Калцоне

Необходими продукти
около 500 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
4 с.л. олио
7 гр. суха мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката
продукти по избор:
доматен сос
кашкавал
сирене-топено или не
гъби
шунка
царевица и други

В топлото мляко разтваряте маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покривате с фолио за свежо съхранение и оставяте около 15 минути, за да шупне маята. След това към сместа добавяте олиото и солта и прибавяте по малко от брашното, като се бърка/меси до пълното му поемане. Тестото не трябва да лепне. Готовото тесто намазвате с олио, за да не хваща коричка, и оставяте да втаса. Оформяте пиците, по желание може да ги намажете с разбит жълтък и капка олио и печете на 220 градуса.