www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 25 Октомври 2011

Картофени гнезда на Йоланта

Необходими продукти
Продукти за 12 гнезда:
2 картофа
1 яйце
мащерка
магданоз
сол и черен пипер на вкус

Пълнеж:
12 пъдпъдъчи яйца
250 г спанак
стрък пресен чесън
стрък пресен лук
1 с.л. краве масло
100 г синьо сирене
1 яйце
2 с.л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус

Настържете картофите на тънки сламки с новия Moulinex - Fresh Express. Залейте ги със солена вода и ги оставете 10 минути, за да излезе нишестето. След това ги измийте добре със студена вода и ги отцедете в цедка. Накрая ги подсушете с кърпа.

Смесете картофите с останалите продукти. Сложете от сместа в леглата на тавичка за печене на мъфини, предварително намазани с масло и поръсени с малко галета. Разстелете по дъното и стените. Не се старайте да бъде равномерно, по-ефектно е гнездата да са "рошави". Изпечете гнездата в загрята на 200 градуса фурна до леко порозовяване.

Нарежете спанака, лука и чесъна. Задушете ги в маслото. След като изстине прибавете яйцето и сметаната. Овкусете със сол и пипер. Накрая прибавете натрошеното сирене. Напълнете изпечените гнезда и направете лека вдлъбнатина в средата. Чукнете по едно яйчице и запечете докато се втвърди белтъка. Да ви е сладко!

Рецептата и снимките са на Йоланта Делибозова, участвала в кулинарния конкурс за приложение на мини-резачката на зеленчуци за домашна употреба Moulinex Fresh Express.