www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 20 Август 2014

Лазаня с шунка и гъби

Необходими продукти
12 бр. кори за лазаня
7-8 домата
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
400 гр гъби
4 с. л. брашно
1 литър прясно мляко
100 гр масло
300 гр шунка
1 връзка копър
1 връзка магданоз
250 г кашкавал на вкус
черен пипер
сол

Запържете лука и чесъна в малко олио. Добавете 5 домата, нарязани на кубчета. Посолете и оставете да се задушава, докато остане на мазнина. Прибавете и нарязаните гъби и задушете още малко.

Разтопете маслото и го разбъркайте с брашното. Налейте млякото и варете, докато се сгъсти соса, но не много. Посолете и поръсете малко черен пипер.

В тава наредете 4 кори. Отгоре изсипете 1/2 от доматеният сос. Поръсете нарязаната на кубчета шунка и покрийте с другата половина сос. Сложете още 4 кори. Покрийте ги с 1/2 от белия сос. Настържете 1/3 от кашкавала. Поръсете със зелените подправки, пак 4 кори, другата половина бял сос, кашкавал и запечете за 20 минути на 180 градуса.

Извадете от фурната. Наредете останалите домати, нарязани на колелца. Поръсете с останалия кашкавал и зелени подправки и запечете за още 20 минути. Извадете я от фурната да се охлади.