www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 16 Юли 2014

Захаринки

Необходими продукти
2 яйца
1 ч ч захар
100 мл олио
1 ч ч кисело мляко с 1 ч л сода бикарбонат
1 пакет амонячна сода
1 ванилия
брашно за средно тесто
настъргана лимонова кора

за овалване:
смесваме захар
малко канела
1 пакетче сусам
шепа смлени орехови ядки, но може и без тях

Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. Разделих тестото на три части, първата разточвам на кора и с формичка изрязвам сърца и цветенца, нареждаме в намаслена тава, печем до готовност. От второто тесто се късат топчета като орехи и се овалват в смес от захар, канела, сусам, отгоре може да се сложи парченце орехова ядка. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 мин. Третото парче тесто се оформя на къси фитилчета със заострени краища, овалват се в захар. Нареждат се в тавичка, печем до готовност. Идеални за кафенце !