www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 22 Октомври 2011

Хлебчета със семена и сирене Рикота

Необходими продукти
450 г. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л.  сол
черен пипер
250 г. сирене рикота
1 яйце
200 мл прясно мляко
2-3 с.л. обелени слънчогледови семки
маково семе
ленено семе

В дълбока купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и черния пипер.

В друг съд се разбъркват сиренето и яйцето до гладка смес (и двата продукта трябва да са със стайна температура). Добавя се брашното и постепенно се сипва по малко от прясното мляко докато се получи меко, леко лепкаво тесто. Добавят се 1 с.л. слънчогледови семки и се омесват в тестото.

Фурната се загрява до 190 градуса за печене отгоре и отдолу. Тавата се застила с хартия за печене и от тестото се оформят средно големи топчета, които се слагат в нея и се поръсват с ленено семе и слънчогледови семки или с маково семе. Семената се притискат, за да залепнат върху питките. Пекат се в предварително загрятата фурна около 30 минути или докато леко покафенеят. От рецептата излизат 9-10 хлебчета.