Публикувана от Добринка Петкова на 08 Юли 2014
Необходими продукти 1 тиквичка 2 домата 2-3 големи картофи (сварени) 200 г козе сирене 1 стрък зелен лук за соса: 1 с.л брашно 50 г масло 500-600 мл прясно мляко 100 г кашкавал | |
Нарежете доматите, картофите и тиквичките на колелца, сиренето на парчета. Наредете ги в тавичка (като на снимката), поръсете със сол и черен пипер, олио и нарязаният зелен лук. Налейте малко вода и печете до омекване на зеленчуците. Извадете ястието и го залейте със сос бешамел (маслото се разтопява, добавя се брашното и прясното мляко, варете няколко минути). Поръсете с настърган кашкавал. Върнете обратно във фурната за около десетина минути. |