www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 23 Юни 2014

Тортичка с кроасани

Необходими продукти
за блата:
3 яйца
1 к ч захар
1 к ч брашно
1 с л какао
кора настъргана от портокал
1 ч л бакпулвер

за сиропиране:
компот с 1,2 капсула есенция ром

крем:
1 пакет пудинг ванилия
5 с л захар
500 мл прясно мляко
1 кроасан с шоколад

за поръсване:
орехи и настърган шоколад

за украса:
решетката от 50 г разтопен шоколад
1 с л масло
2 с л прясно мляко

Блатът се приготвя като се разбиват яйцата със захарта, добавяме настъргана кора от портокал, какаото и брашното с бакпулвера. Печем в тавичка 23 см до суха клечка. Изважда се и срязваме през средата на две части.

Кроасана се нарязва на филии по 1 см. Приготвя се пудинга по указание. Нарежда се блат, сиропира се, крем, отгоре нареждаме кроасана, пак крем, блат и завършваме с крем. Отгоре се настъргват шоколад и орехи.

Разтопява се маслото с шоколада и прясното мляко, сипва се в малка фунийка от хартия за печене и се оформя решетката. Оставя се 3-4 часа да се охлади и попие. Хапваме с удоволствие тортичка. Здравей лято !!!