www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 11 Юни 2014

Лятна мусака със зеленчуци

Необходими продукти
2 ч. ч. ориз
1 морков
1 голяма тиквичка
200 г гъби
1 глава лук
100 мл олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
черен пипер
магданоз и пресен джоджен

Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, морковът също. Гъбите се почистват и нарязват на по-едри парченца. Загряваме олиото и запържваме нарязаната глава лук, добавят се ориза, моркова, гъбите, тиквичката и се задушават за кратко. Щом оризът смени цвета си добавям доматеното пюре, червения пипер, сол и подправките ситно нарязани, налива се вода да е над продуктите. Разбърква се и се оставя на много слаб огън до полуготовност на ориза. Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 мин. до готовност. Най -вкусната зеленчукова мусака, която съм приготвяла. Добър апетит !