www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 26 Май 2014

Бисквитена торта Виолетка

Необходими продукти
300 г кафяви бисквити
10 бр. бели бисквити
1 ч ч подсладено прясно мляко за потапяне
3 с л сладко от ягоди
1 пакет бонбони теменужки
3 пакета желатин

за крема:

400 г заквасена сметна
1 кофичка гъсто кисело мляко
1 ч ч пудра захар
1 банан
6-7 бр. пресни ягоди

В купа се разбива сметната с киселото мляко и пудрата захар, за да приготвим крема. Приготвя се 2 пакета желатин по указание и се добавя в крема. Във форма 22 см се нареждат един ред кафяви бисквити, като всяка се потапя в прясното мляко. Отгоре се намазва с малко крем, нареждат се кръгчета банан, втори ред кафяви бисквити, крем и тук там сладко от ягоди, 3 ред са белите бисквити, крем, 4 ред кафяви бисквити и завършваме с крем. Формата се поставя във фризера да стегне.

В чаша с 200 мл вода се разбърква едно пакетче бонбони теменужки докато се разтворят. Приготвя се 3 желатин и се добавя в чашата. Изважда се формата, нареждат се нарязани парченца ягодки и се заливат с лъжица от ароматната смес. Оставя се 1 час във фризера да стегне. Изважда се и след като се отпусне нарязваме на парчета и поднасяме. Вълшебен аромат и вкус !