www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 21 Април 2014

Печена агнешка плешка на фурна

Необходими продукти
1 агнешка плешка
1-2 връзки пресен лук
листа пресен джоджен
сол
черен и червен пипер
300 мл вода
100 мл олио
фолио за покриване на тавата

Нарязва се пресния лук на едро и се поставя в тавата, в която ще печем. Отгоре се накъсват листа пресен джоджен. Нарязва се измитото месо на едри порции. Намазват се с олио, сол, черен и червен пипер и се нареждат върху лука. Сипва се водата и се покрива тавата с фолио. Печем в умерена фурна 180 градуса около 2 часа и половина. Сваля се фолиото и се запича още малко, за да добие златиста коричка, като от време на време се полива със соса. Сервираме върху канапе от ориз.
Добър апетит !