www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 21 Януари 2014

Типови франзелки с три вида семена

Необходими продукти
1 кг. типово брашно
1 пакетче суха мая
3 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. сусам
1 с.л. ленено семе
вода

Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавете маята, солта, захарта, олиото и семената. Изсипете 1 ч.ч. хладка вода и започнете да месите. Добавете още вода до получаването на меко тесто. Готовото тесто покрийте с найлоново фолио и оставете на топло да втаса.

Разделете втасалото тесто на 5 топки. От всяка топка направете франзалка. Наредете франзелките в тави /на разстояние една от друга/, на дъното на които има домакинска хартия, поръсена с олио. Оставете ги да втасат за около 15 мин. Изпечете ги до готовност на 220 градуса.