www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 09 Декември 2013

Шоколадов пудинг с течен шоколад на фурна

Необходими продукти
за 3 порции:
250 мл прясно мляко (1 ч.чаша)
3 суп. лъж.захар
3 суп.лъж. течен шоколад
2 големи яйца.

Смесваме прясното мляко, захарта, шоколада и разбитите яйца. Затопляме на котлона докато се разтворят захарта и шоколада, като внимаваме да не заври сместа. Изливаме в купички, които слагаме в тава. Наливаме вода в тавата и печем на 150 градуса фурна до готовност, като внимаваме да не кипне водата в тавичката. Проверяваме дали е готов пудинга с клечица. При сервиране обръщаме в чинийка и поръсваме с шоколадови пръчици.