www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 07 Декември 2013

Тиквички пълни с леща

Необходими продукти
2 тиквички
1 каф.чашка леща
1 глава лук
чубрица
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер
настърган кашкавал на вкус
олио или зехтин

Сваряваме лещата и отцеждаме. Тиквичките нарязваме на чашки и внимателно издълбаваме вътрешността. Слагаме да се сварят за кратко в подсолена вода, като внимаваме да не се преварят. Изваждаме от водата и оставяме да се отцедят.

Издълбаната вътрешност на тиквичките смесваме с нарязан лук и в олио или зехтин с малко водичка задушаваме да омекнат. Подправяме с чубрица, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер. Добавяме и отцедената леща. Запържваме леко. Отцедените чашки от тиквичките пълним с лещата. Може да поръсим с настърган кашкавал и да запечем леко във фурната.