www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 03 Декември 2013

Пилешко руло `Дамски каприз`

Необходими продукти
5 пилешки филета
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер

за палачинките:

Червена:
1 яйце
2 с. л. лютеница
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко
сол

Зелена:

1 яйце
2 с. л. замразен спанак
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко

Бяла:
1 яйце
1 настърган на ситно морков
3-4 с. л. брашно
3-4 с. л. прясно мляко
сол

още:
50 гр кашкавал
50 гр топено сирене
1 червена чушка
магданоз

Разрежете филетата (4) през средата и ги разтворете като "книжка". Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка от изброените продукти.

Намажете филето с пил.кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пил. кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пил.кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пил.кайма и настържете кашкавал, завийте.

Наредете готовите палачинки в единия край върху филето на кула (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час.

Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.