Публикувана от Добринка Петкова на 03 Декември 2013
Необходими продукти 5 пилешки филета 1 глава лук 3-4 скилидки чесън 1 яйце 2 с. л. заквасена сметана сол и черен пипер за палачинките: Червена: 1 яйце 2 с. л. лютеница 3-4 с. л. брашно 3-4 с. л. прясно мляко сол Зелена: 1 яйце 2 с. л. замразен спанак 3-4 с. л. брашно 3-4 с. л. прясно мляко Бяла: 1 яйце 1 настърган на ситно морков 3-4 с. л. брашно 3-4 с. л. прясно мляко сол още: 50 гр кашкавал 50 гр топено сирене 1 червена чушка магданоз | |
Разрежете филетата (4) през средата и ги разтворете като "книжка". Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка от изброените продукти. Намажете филето с пил.кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пил. кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пил.кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пил.кайма и настържете кашкавал, завийте. Наредете готовите палачинки в единия край върху филето на кула (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час. Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. |