www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 29 Ноември 2013

Баклава с кадаиф

Необходими продукти
1 пакет кори
200 г кадаиф
1 пакет разтопено масло

за плънката:
1 ч. ч. счукани орехи
1 с. л. грис
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. захар

за сиропа:
2 ч. ч. захар
2-3 ч. ч. вода
сок от лимон
1 канелена пръчица

Приготвя се сиропа като се смесват водата и захарта и се оставя на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и 1 пръчица канела. Оставяме да се охлади.

В купа смесваме продуктите за плънката.

Разстиламе корите. Първата се намазва с разтопено масло и се поръсва навсякъде с плънката, отгоре се разстила пласт кадаиф около 1 шепа на руло. Хващаме две кори и навиваме на руло. Готовото руло се поставя върху нов лист, намазан с масло и отново се навива. Така се прави и с останалите кори. Получават се 5 дебели рула Нареждат се в намаслена тава, нарязват се на парченца. Отгоре по разрезите се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути до златисто. Изважда се и се залива с вече охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна е на следващия ден! Разкошна баклава е ! Да ви е сладко !