www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Октомври 2011

Пилешка супа

Необходими продукти
300-400 гр. пилешко месо от бутче
1 морков
1 зелена чушка
1 пилешки бульон (или 1 чаена лъжица универсална подправка)
сол
черен пипер
магданоз
девесил
2 картофа (или фиде)

За застройката:
1 яйце
1 чаена лъжичка оцет
3 суп. лъжици кисело мляко

Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка. След като се сварят връщаме месото и добавяме подправките + пилешкия бульон. Варим още 5 минути. Сваляме от котлона. Застройваме като разбитите яйца, кисело мляко и оцета добавяме на тънка струйка към супата. Сервираме гореща с подходяща питка/хляб/пърленка по избор.