Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Октомври 2011
Необходими продукти 300-400 гр. пилешко месо от бутче 1 морков 1 зелена чушка 1 пилешки бульон (или 1 чаена лъжица универсална подправка) сол черен пипер магданоз девесил 2 картофа (или фиде) За застройката: 1 яйце 1 чаена лъжичка оцет 3 суп. лъжици кисело мляко | |
Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка. След като се сварят връщаме месото и добавяме подправките + пилешкия бульон. Варим още 5 минути. Сваляме от котлона. Застройваме като разбитите яйца, кисело мляко и оцета добавяме на тънка струйка към супата. Сервираме гореща с подходяща питка/хляб/пърленка по избор. |