Публикувана от Марияна Желева на 15 Ноември 2013
Необходими продукти 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.л хл. сода /гасим я в млякото, но може да капнем и капка оцет/ 2 яйца 1/2 масло /за бучване отгоре/ 2 1/2 -3 ч.ч брашно пресято бяло тип 500 1/2 кубче мая, разтворена в малко топла водичка щипка сол щипка захар 1 ч.ч сирене, натрошено, по-сухичко сусам, може и микс от ким и сусам | |
Объркваме всичко, можем да ги оставим да втасат като ги направим на топчета. Стават по бухнали с маята, не миришат на сода. Намазваме тава с олио. Намазваме си ръцете с олио и взимаме от сместа, правим топчета, нареждаме с разстояние, защото ще се надигнат, бучваме отгоре парченце от маслото. Поръсваме със сусам или микс. Печем на 180 градуса. Топли ги хапваме. |