www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 15 Ноември 2013

Добруджанките на Марияна

Необходими продукти
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л хл. сода /гасим я в млякото, но може да капнем и капка оцет/
 2 яйца
1/2 масло /за бучване отгоре/
 2 1/2 -3 ч.ч брашно пресято бяло тип 500
1/2 кубче мая, разтворена в малко топла водичка
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч сирене, натрошено, по-сухичко
сусам, може и микс от ким и сусам

Объркваме всичко, можем да ги оставим да втасат като ги направим на топчета. Стават по бухнали с маята, не миришат на сода.

Намазваме тава с олио. Намазваме си ръцете с олио и взимаме от сместа, правим топчета, нареждаме с разстояние, защото ще се надигнат, бучваме отгоре парченце от маслото.

Поръсваме със сусам или микс. Печем на 180 градуса. Топли ги хапваме.