www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 13 Ноември 2013

Торта за Свети Валентин

Необходими продукти
за блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
300 мл. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
2 пакетчета пшенично нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
1 к.ч. олио
3 с.л. какао
2 бр. прах ванилия

за крема:
500 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче натурално пшенично нишесте

за украса:

100 гр. шоколад
2 с.л. олио
кокосови стърготини
шоколадови пръчици
фонданово цвете

В купа разбийте яйцата със захарта с бъркалка, докато бухне сместа. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Бъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.

В суха, сгорещена и намазнена с олио форма на сърце, сипвайте от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата и изпечете блат. По същия начин изпечете и втори блат.

Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да не се получат бучки. Слепете блатовете с готовия крем. Намажете тортата и отгоре с крем.

Разтопете натрошения шоколад с олиото в микровълнова фурна. Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини. Гарнирайте с фонданово цвете.