www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 11 Ноември 2013

Меден сладкиш - II вариант

Необходими продукти
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч ч захар
100 г мед
200 мл вода
2 ч ч брашно
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л канела
1 ч ч нарязани сухи плодове

В купа се слага водата на котлона да заври, добавят се захарта и меда и се разбърква да се разтопят. Снема се и оставяме да изстине. Прибавя се брашното, смесено със содата, а накрая и нарязаните на парченца сушени плодове, канелата и смлените на едро орехи. Разбърква се с вилица.

В намаслена и набрашнена тавичка сипваме кексовата смес. Печем в загрята фурна до готовност, проба с клечка да излезе суха. Изважда се в поднос и се поръсва с пудра захар през плетена салфетка. Става вкусно, красиво и празнично. Да ви е сладко !