www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 30 Октомври 2013

Пълнени патладжани с пиле

Необходими продукти
5 малки патладжана
1 пилешко бутче
100 гр.настърган кашкавал
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 домат - обелен и нарязан на кубчета
зехтин
сол
черен пипер
копър

Измиваме патладжаните, отрязваме по едно малко капаче от едната страна и ги изпичаме в слаба фурна.

Запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Към тях прибавяме пилето, нарязано без кожата. Пържим до готовност. Прибавяме домата и подправките и оставяме да поври. Сваляме от котлона и оставяме да изстине.

През това време патладжаните са изстинали, намачкваме вътрешността с вилица. Към сместа с пилето добавяме кашкавала и ситно нарязан копър. Пълним патладжаните с получената смес и запичаме.