www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Todorka Maratilova на 28 Октомври 2013

Ориз със замразени зеленчуци

Необходими продукти
1 ч.ч. ориз
1 плик замразени зеленчуци
25 гр. масло
2 с.л. олио
1 бр. бульон

Оризът се сварява до пълното му омекване в бульона. Премахва се от котлона и се изсипва в гевгир и се слага под студена струя вода, за да не скашка.

След това в по-дълбок тиган се слага олиото и маслото до пълното му разтопяване. Добавят се замразените зеленчуци и се слага капак на тигана. Задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците и оставянето им на мазнина. Котлонът се изключва и се добавя оризът, като се разбърква добре.