www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Октомври 2013

Шоколдов фъч - II вариант

Необходими продукти
200 гр. краве масло
200 гр. захар
40 гр. натурално какао
125 мл прясно мляко
3 яйца
160 гр. брашно
10 гр. бакпулвер (1 пакетче)
70 гр. смлени ядки (орехи, лешници или бадеми)

Краве маслото, захарта, предварително пресятото какао и млякото се смесват в подходящ за варене съд. Така получената смес се слага да заври при непрекъснато бъркане и се оставя да ври три минути, след което се отстранява от котлона и се оставя да изстине. За глазурата се отделят 175 мл от сместа.

Трите белтъка се разбиват на сняг с 2 ч.л. захар. Трите жълтъка се разбиват с миксер на ниска степен, като към тях постепенно се прибавя какаовата смес. Брашното, предварително смесено с бакпулвера и ядките, се прибавя към сместа, след което се добавят внимателно и белтъците.

Тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава  с диаметър 26 см и се пече в долната половина на предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.

След като сладкишът изстине, глазурата се разпределя равномерно върху него с помощта на шпатула и се оставя да се охлади.