www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 28 Септември 2013

Плодова тарта с ябълки и праскови

Необходими продукти
500 гр. бутер тесто
1 пакет плодово нишесте
500 мл. прясно мляко
1 ч.ч. захар + 1 к.ч. захар
1 кг. ябълки
3-4 праскови
пудра захар за поръсване

Обелете и нарежете ябълките на малки парчета. Карамелизирайте ги с 1 к.ч. захар. Загрейте млякото и останалата захар. Добавете разтвореното нишесте и бъркайте крема да готовност. Смесете крема с карамелизираните ябълки.

Разстелете бутер тестото в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Повдигнете леко крайчетата. Изсипете сместа и разстелете. Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете върху крема. Изпечете в гореща фурна за около 20 мин. Поръсете с пудра захар.