www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 25 Септември 2013

Пиле със зеленчуци - II вариант

Необходими продукти
2 пилешки бутчета
4-5 зелени и червени чушки
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 шепа маслини
1 шепа чери домати
100 мл балсамико
сол и черен пипер на вкус

Бутчетата се запържват. Сипете балсамикото (но внимавайте, че пръска) и оставете 3-4 минути да се глазират. Извадете ги и в същата мазнина запържете лука, чесъна и чушките. Подправете със сол и пипер.

Наредете месото в намаслена тавичка, отгоре изсипете зеленчуковата смес, черитата и маслините. Печете на 200 градуса около 20-25 мин. или до готовност. Поръсете с магданоз.